Univerzity v Anglicku poskytujú študentom väčší výber špecifických odborov

Po skončení strednej školy som vedel, že ma láka štúdium v Anglicku. Začal som zbierať informácie o štúdiu aby som zistil, aké štúdijné možnosti poskytujú Univerzity v Anglicku. Chcel som študovať biznis ale napriek tomu som sa chcel pri štúdiu venovať aktívne športu. Moje predstavy o štúdiu najviac splnila Coventry University.

Coventry University patrí do prvej päťky najlepších univerzít v Anglicku, čo bolo pre mňa ďalším rozhodujúcim faktorom.

Môj odbor Ba (Hons) Sport Management som si vybral kvôli možnosti ktorú som hľadal, predovšetkým študovať kombináciu športu a biznisu. Keby nebola možnosť študovať túto kombináciu, tak by som si zrejme zvolil iba štúdium biznisu. S výberom odboru som veľmi spokojný pretože ma veľmi blízko k Event Managementu a hlavne Sport Marketingu. Niektoré hodiny máme aj spolu so žiakmi s týchto kurzov. Je to síce Sport Management ale vo viac ako 75% prípadoch riešime futbal pretože je to hlavný šport a koníček pre skoro všetkých učiteľov. Počas celého minulého roka som mal iba 3 písomky a asi 10 esejí rozdelených priebežne počas školského roka na zaujímavé témy, ktoré som si mohol sám zvoliť.

V prvom ročníku ma čakali predmety ako Sport Business, Sport Marketing, Sport Governance and Policy alebo Managing Sport Events na ktorých sme preberali napríklad základy ekonomiky a marketingu spojených so športom. Učili sme sa tiež históriu športu a pokroky v športe a riešili ich dopad na šport. Výučba týchto predmetov bola pre mňa veľmi zaujímavá. V každom ročníku si musíme povinne zvoliť jeden tzv. add+vantage predmet. Každý študent má na výber viac ako 100 rozličných predmetov z rôznych oblastí. Predmety sú naozaj rôznorodé, začínajúc od informatiky až po creativitu a umenie. V tomto ročníku som si zvolil Adobe Photoshop Visual Communication Certified. Počas štúdia sme mali tiež možnosť vybrať si výučbu až z 26 ľubovolných jazykov sveta na úrovniach od A1 po C1. Skvelá možnosť pre študentov, ktorí sa chcú rozvíjať v ďalšom jazyku.

Hlavná pozornosť v meste je venovaná práve Univerzite, ktorá sídli v centre mesta Coventry. Mesto nepatrí medzi veľmi vyhľadávané a obľúbené mestá Anglicka ale aj napriek tomu stretnete v meste viac študentov ako obyvateľov samotného mesta. Myslím že, štúdium v Anglicku je pre všetkých študentov, ktorí majú chuť a odvahu zažiť niečo nové, zlepšiť sa v cudzích jazykoch, spoznať nových ľudí a taktiež spoznať inú kultúru.

Timo

 

Na našej stránke www.cambridgestudy.sk sa dozvieš všetko potrebné o univerzitách, podmienkach prijatia a s celým procesom ti radi pomôžeme.

Poď študovať do Anglicka

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >