Cambridge Study, naša story

Volám sa Juraj Smolka a som spoluzakladateľom vzdelávacej agentúry Cambridge Study, ktorú sme v októbri v roku 2010 založili spolu s mojim spoločníkom Viktorom Kolářom v Cambridge, Veľkej Británii.

V Cambridge sme obaja študovali a pracovali už niekoľko rokov a naším hlavným cieľom bolo pomôcť študentom zo Slovenska a Česka dostať sa na kvalitné vysoké, stredné a jazykové školy v Anglicku a neskôr sme začali spolupracovať aj s vysokými školami v ďalších európskych krajinách, ktoré ponúkajú vzdelávanie v angličtine.

Pred príchodom do Anglicka som si nikdy nepomyslel, aký veľký môže byť rozdiel vo vzdelávaní, kvalite štúdia a prístupe u nás doma a v zahraničí, a ako málo niekedy študenti a ich rodičia vedia o dostupnosti kvalitného štúdia, rôznych grantoch a študentských pôžickách, ktoré robia život a štúdium v zahraničí pre našinca oveľa dostupnejším.

Počas života v Cambridge sme sa s Viktorom náhodne stretávali s inými krajanmi, ktorí prišli na kurz angličtiny a študovali na niektorej z početných jazykových škôl, ktoré v meste sídlia. No veľmi rýchlo sme pochopili, že “nie je všetko zlato, čo sa bliští” a ani jazykový pobyt v Cambridge, meste preslávenom kvalitným vzdelávaním, nie je zárukou kvality vo výučbe a dobrej starostlivosti o študentov. Preto sme sa rozhodli pri zakladaní agentúry vybrať si spoluprácu len s kvalitnými školami, na ktoré sme dostali odporúčanie od ľudí z branže a samotných študentov.

Tejto zásady sa snažíme držať aj za cenu toho, že našim klientom neponúkneme ten cenovo najvýhodnejší pobyt na trhu. Na druhej strane, nie každý jazdí na Rolls Royce 🙂 a preto sa snažíme čo najlepšie prispôsobiť individuálnym potrebám našich klientov a ponúknuť im štúdijný pobyt, ktorý im bude vyhovovať po každej stránke a bez zbytočných poplatkov naviac, keďže naše konzultácie a poradentsvo je zdarma.

Štúdium a život v zahraničí je skvelá životná skúsenosť, ktorú by som každému odporučil, aj keď len na krátky čas. Urobíme všetko preto, aby sme vám túto skúsenosť urobili čo najdostupnejšou.

Juraj Smolka, MSc.
spoluzakladateľ

Som spoluzakladateľ Cambridge Study a pôsobím ako štúdijný poradca. Pri konzultáciách o štúdiu a jazykových pobytoch sa snažím čerpať zo svojich osobných skúseností so štúdiom a životom v zahraničí, hlavne v Anglicku. Okrem neúnavného presviedčania o výhodách štúdia v zahraničí rád navštevujem nové miesta, hrám futbal a florbal, vychutnávam si jazdu na motorke a mnoho ďalších vecí :).

Viac o mne >