Ako hodnotí kurz angličtiny v Anglicku naša študentka Lucka?

Ďakujeme Lucke, ktorá sa na jeseň rozhodla absolvovať kurz angličtiny v Anglicku a zároveň sa s nami podelila o jej skúsenosť zo štúdia na škole Bell v Cambridge v krátkom rozhovore.

Prečo si sa rozhodla pre kurz angličtiny v Anglicku namiesto kurzu doma na Slovensku? 

Pre jazykový kurz v zahraničí som sa rozhodla kvôli tomu, aby som bola s angličtinou stále v kontakte v anglicky hovoriacej krajine. Je to pre mňa osobne najprirodzenejší spôsob aktívnej komunikácie. Zdokonalila som sa nie len v angličtine ale naučila som sa dokonca základné frázy ďalších jazykov, keďže spolužiakov som mala zo všetkých kútov sveta.

Čím ťa zaujala a čo sa ti najviac páčilo na škole Bell v Cambridge? 

Najviac sa mi páči lokalita školy Bell. Od centra je vzdialená približne 10 minút autobusom ale to mi vôbec nevadilo, pretože prostredie školy bolo krásne a umožňovalo nám učiť sa vonku keď bolo pekné počasie. Učitelia boli priateľskí a oslovovala som ich menom, navyše v každej situácii boli ochotní pomôcť. Čo ma prekvapilo boli študenti v škole, každý sa správal rovnocenne a rešpektovali sme sa navzájom. Trávila som s nimi najviac času.

Ako prebiehala výučba, ako hodnotíš učiteľov na škole Bell? 

Výučba v škole prebiehala ako na každej škole v zahraničí vo forme dialógu. Učiteľ sa pýtal na náš názor, vysvetlenie a odpoveď. Prečo si myslíš, že to tak je ako si to povedal. Každý pondelok sme mali na prvej hodine 30 minútovú voľnú konverzáciu v triede o tom, čo sme robili cez víkend. Zároveň sme zdokonaľovali našu angličtinu ale aj vzťahy medzi spolužiakmi navzájom. Celkový dojem z učiteľov mám veľmi dobrý, pretože sme mali spoločný cieľ ako zlepšiť angličtinu.

Ako si trávila voľný čas po škole?

Môj voľný čas po škole boli aktivity, ktoré škola ponúkala od pondelka do piatku. Dokonca každý druhý týždeň v sobotu sme mali možnosť navštíviť anglické mestá ako napríklad Oxford a Londýn, všetko financované školou. Škola ponúka aj learning center, kde môžeš zostať po vyučovaní a zdokonaľovať svoju angličtinu naďalej. Ja som mala to šťastie, že som mohla využiť hodiny angličtiny naviac, pretože práve v tom čase boli na škole praktikanti a umožňovali nám zúčastniť sa ich hodín angličtiny. Pre mňa bola každá jedna hodina angličtiny veľké plus. Taktiež sme mohli využívať v škole knižnicu, mali sme možnosť vypožičať knihy na skúšku a taktiež využiť neobmedzený počet materiálu a samoobslužný skener, tlačiareň a kopírku.

Ako vnímaš Covid a opatrenia v Británii? 

Počas môjho pobytu sme nemali žiadne obmedzenia. Všetko fungovalo štandardne. Jedinou podmienkou pre vstup do Británie bol príjazdový test, ktorý som si urobila na 2 deň po príchode. Jedna z veľkých výhod je očkovanie, nie je to podmienka vstupu do krajiny ale vnímam, že sa mi lepšie funguje keď mám európsky Covid pas. Naviac, v škole sme nemuseli nosiť rúška.

Prečo si sa rozhodla pre našu agentúru Cambridge Study?

Pochádzam zo Žiliny, pre mňa osobne to bolo najlepšie rozhodnutie, keďže firma Cambridge Study sa nachádza aj v Žiline, ale aj keby nepochádzam, ponúkate široký výber kurzov a škôl v zahraničí. Páčila sa mi profesionálna komunikácia a priateľský kolektív.

Lucka

 

Na našej stránke www.cambridgestudy.sk sa dozvieš všetko potrebné o rôznych kurzoch, ktoré si môžeš v Anglicku vybrať a s výberom kurzu a lokality ti radi pomôžeme.

Poď aj ty na kurz do Anglicka

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >