Čo očakávať od kurzu pre učiteľov na škole Bell v Cambridge?

Už ste niekedy počuli o jazykovej škole Bell Educational Services alebo bola vaša škola úspešná v projekte Erasmus plus, vy ste sa stali budúcim účastníkom a neviete, čo vás čaká? Možno vám pomôže týchto pár informácií, ktoré vám rada poskytnem, keďže som tento rok mala túto jedinečnú možnosť a zažila som Bell Teacher Campus course na vlastnej koži. Čo vás teda čaká?

Krásne prostredie

Cambridge je mesto s 800-ročnou univerzitou, ktoré je vzdialené 80 km od Londýna. Škola Bell sa počas leta usídli v priestoroch jednej z mnohých Colleges, ktoré sa v Cambridge nachádzajú. Aj keď Homerton College sa nachádza na okraji mesta, disponuje krásnym upraveným areálom, v ktorom si cez prestávky a vo voľnom čase vychutnáte na lavičkách alebo na tráve ticho, „anglické“ počasie, kávu či dobrý drink. Niekedy sa vám môže stať, že začujete prenikavé tákanie. Nie, nie je to halucinácia, ale divé kačky, ktoré neraz zablúdia až do tesnej blízkosti ponáhľajúcich sa študentov rôzneho veku.

Kvalitné vzdelávanie

Jazyková škola Bell v Cambridge ponúka kurzy, ktoré sú naplnené hodnotnými a podnetnými aktivitami zameranými na obohatenie vyučovacích techník a tvorbu materiálov na hodiny anglického jazyka, respektíve iných predmetov vyučovaných  v anglickom jazyku. Vzdelávanie je realizované prostredníctvom rôznych workshopov a prednášok. Všetci absolventi získajú množstvo nových podnetov a osvoja si inovatívne techniky učenia. Okrem certifikátu, zážitkov a skúseností si každý prinesie domov portfólio autentických materiálov a nápadov, ktorým môže prispieť k  skvalitneniu vyučovacieho procesu na škole i v regióne.

Nové priateľstvá

Anglicko je multikultúrna krajina. Táto rozmanitosť sa prejavuje aj na kurzoch, v ktorých sa nejeden raz vedľa seba stretne Španiel, Slovák, Talian, Poliak, Brazílčan či Švajčiar. Napriek rozmanitosti všetkých spája spoločný jazyk, cieľ a snaha podeliť sa o svoje skúsenosti.

Voľný čas

Aj keď sa to nezdá, predsa je. Po absolvovaní vzdelávacích programov je pre vás každý deň pripravený atraktívny program. Každý si nájde to „svoje“ – či už milovník filmu, divadla, flóry, člnkovania, kníh alebo nekonečných prechádzok do rôznych Colleges, ktoré sú známe svojimi krásnymi záhradami a dlhoročnou tradíciou. Samozrejmosťou je jednodňový výlet do Londýna a neďalekého starobylého mestečka Ely.

Ak by som mala len veľmi stručne vystihnúť svoj pobyt, tak by som ho hodnotila takto: vysoká profesionalita zo strany lektorov, výborné organizačné zabezpečenie, fantastický servis (raňajky, večere, ubytovanie), nové priateľstvá, nové vedomosti, metódy, podnety a nápady a nepochybne KRÁSNE ZÁŽITKY A SPOMIENKY.

Jedným slovom veľký LIKE alebo v našej ľúbozvučnej slovenčine veľký „PÁČIK“.

Lenka Kulichová

 

 

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >