Kurz angličtiny v Brighton, najlepší začiatok letných prázdnin

V strede školského roka som sa rozhodla, že by som chcela absolvovať jazykový pobyt v Anglicku. Mám veľa kamarátov, ktorí majú skúsenosti s týmito pobytmi a veľmi ich vychvaľovali. Taktiež som sa chcela zdokonaliť v jazyku a naučiť sa trošku samostatnosti. S pomocou agentúry Cambridge Study som si mohla vybrať z viacerých miest v Anglicku. Ja som sa rozhodla pre kurz angličtiny v Brighton a novo-otvorenú školu Kings Education. Môj pobyt trval dva týždne, čo som potom oľutovala, pretože to ubehlo strašne rýchlo.

Cesta prebehla bez problémov a čoskoro som sa ocitla v úplne novučičkej škole. Moje prvé dojmy boli plné úžasu a prekvapenia. Keď som prišla do školy, tak už na mňa čakala učiteľka, ktorá mi ukázala moju izbu, dala mi pokyny na druhý deň a so všetkým ma oboznámila. Ešte v ten deň som sa stihla zoznámiť s dvomi Taliankami, s ktorými som v kontakte dodnes. Na druhý deň sme robili vstupné testy, podľa ktorých nás rozdelili do tried podľa úrovne angličtiny. Zoznámili sme sa s ostatnými žiakmi a potom sme išli na tour po Brightone, kde nám ukázali najväčšie pamiatky ako Royal Pavilion, North Laine, The Lanes, Brighton Palace Pierpláž.

Brighton ako mesto som si hneď obľúbila. Boli tam krásne pomaľované budovy, vintage obchody, kaviarne, rôzne reštaurácie od mexických až po talianské a mnoho ďalších. Najradšej som mala pláž, kde sme často všetci spolu chodievali po škole. Mesto bolo veľké, ale prišlo mi priateľské a otvorené. Žijú tam veľmi milí ľudia a to je na tom to najlepšie.

Keďže som mala intenzívny kurz, tak vyučovanie prebiehalo asi takto: 1.vyučovacia hodina začínala od 09:00-10:30 a bola zameraná na gramatiku. Po nej nasledovala polhodinová prestávka. 2.vyučovacia hodina od 11:00-12:30 bola zameraná na čítanie z textu a porozumenie. Potom nasledovala obedná prestávka, ktorá trvala hodinu. Po obednej prestávke som mala 3.vyučovaciu hodinu od 13:30-15:00, ktorá bola zameraná na rozprávanie a diskusie.

Po vyučovaní sme mali buď nejaký program, ktorý organizovala naša škola, alebo sme si mohli robiť, čo sme chceli. Hodiny som mala každý deň okrem víkendu, ale piatky sme poobedné hodiny nemali, takže sme mali viac voľna.

Cez víkend sme boli na výlete v Oxforde a v Londýne, čo sme si užili.

So stravou v škole som bola nesmierne spokojná. Varili nám rôzne jedlá a najlepšie na tom bolo, že boli aj zdravé. Taktiež sa aj dokázali prispôsobiť študentom, napríklad, keď som ich poprosila, či by mi nemohli robiť ovsenú kašu na raňajky, tak mi ju s radosťou varili každé ráno.

Som veľmi šťastná, že som sa mohla ocitnúť na takomto pobyte, pretože som sa zdokonalila v angličtine, našla som si strašne veľa kamarátov z rôznych kútov sveta a taktiež som nabrala viac zodpovednosti a skúseností. Najlepšie na tom bolo, že som bola jediná zo Slovenska na celej škole, takže som bola donútená sa rozprávať len a len po anglicky. Dokonca sme mali v našej partii aj chlapca z Mexika, ktorý sa narodil v ten istý deň, mesiac aj rok ako ja, tak sme spolu oslávili aj narodeniny na konci tohto pobytu.

Ďakujem Cambridge Study, bez vás by toto nikdy nebolo možné! 🙂

Alexandra

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >