Cambridge! Miesto kde zažijete kurz pre učiteľov angličtiny s pravou akademickou atmosférou

Hladovka v Cambridge?

Vyučovanie a ubytovanie bolo v jednej lokalite Homerton College, čo je veľká výhoda, pretože sa účastníci nemusia prepravovať na iné miesta. Internáte ubytovanie je na dobrej úrovni, každý má svoju vlastnú izbu s kúpeľňou. Strava je formou polpenzie, v budove krásnej veľkej jedálne v štýle Harry Potter :), raňajky a večere formou bufetových stolov. Obed si zabezpečuje každý sám, v budove je bar, kde sa dajú zakúpiť jedlá, prípadne si môžete zaplatiť varený obed v jedálni. Na okolí je dostatok malých potravín, takže s jedlom nie je problém.

 

Ako prebieha príprava na kurz pre učiteľov angličtiny v jazykovej škole Bell?

Vyučovanie prebieha v ďalšej budove (všetko v jednom areáli, v dosahu niekoľkých minút), každý kurz má svoju miestnosť. V hlavnej budove je aj kancelária Bell School, kde sú k dispozícii zamestnanci, keď čokoľvek potrebujete riešiť, vytlačiť dokumenty alebo si zakúpiť knihy. Každý kurz má 2 bloky doobeda a niekedy 1 poobede. Okrem toho poobede je možnosť vybrať si Workshop alebo Culture Talk na rôzne témy, každý podľa svojho záujmu.

Môj kurz Creativity in the classroom bol veľmi zaujímavý a podnetný. Dostali sme množstvo tipov ako motivovať študentov, robiť vyučovanie atraktívnym a zábavným, pri minimálnom vynaložení času na prípravu. Základným mottom kurzu bolo Simplicity, teda jednoduchosť, čo je pre učiteľa kľúčové pri obmedzenom čase. Náš lektor Chaz Pugliese je renomovaný vysokoškolský učiteľ, lektor a prednášateľ, autor kníh na tému Kreativita. Odporúčam jeho tituly Creating Motivation 2017, The Principled Communicative approach 2015 a Being Creative 2010. Naša skupina pozostávala z mnohých národností, dokonca zámorských (Argentína, Austrália, Nový Zéland, Kolumbia…), boli tam aj native speakers, čo napomáhalo k zdokonaľovaniu používania jazyka aj mimo vyučovania. Skupina funguje naďalej aj formou četu, vzťahy sú neformálne a priateľské.

 

Ako využiť voľný čas?

Popoludní sme mali možnosť zúčastniť sa rôznych kultúrnych aktivít, medzi nezabudnuteľné patrí punting na rieke Cam, predstavenie Shakespearovej hry na otvorenom priestore v záhrade King´s College, prehliadka centra s monumentálnymi Colleges, recepcia v kníhkupectve Cambridge University Press, celodenný výlet do Londýna, výlet do mestečka Ely s prehliadkou katedrály, návšteva Fitzwilliam museum a botanických záhrad, formálna spoločná večera v štýle Shakespearovej hry Sen noci svätojánskej… Mesto Cambridge má nezabudnuteľnú atmosféru, každý deň môžete objaviť niečo nové a zaujímavé.

 

Nájdeš cestu na Homerton College ?

Homerton College sa nachádza asi 30 min pešo od centra, ale je možné využiť miestnu autobusovú dopravu pre tých, ktorí nemajú radi chôdzu :). Od vlakovej stanice je Homerton vzdialený asi 15 min chôdze. Z letiska Stansted London ide vlak priamo do Cambridge, čo je tiež veľká výhoda pri príchode a odchode.

 

A ako celý kurz pre učiteľov angličtiny hodnotím JA?

Pobyt v Cambridge bol pre mňa profesionálne aj osobne obrovským prínosom , organizácia bola na veľmi dobrej úrovni a, samozrejme, ak bude ďalšia príležitosť, určite by som sa rada do Cambridge vrátila znovu nasať akademickú atmosféru a nadviazať nové kontakty s kolegami z iných krajín.

M. Hamárová

 

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >