Zaži jazykový kurz v Anglicku ako naše študentky a získaj certifikát!

Ja s mojou sesternicou Deniskou sme sa rozhodli absolvovať jazykový kurz v mestečku Brighton, ktoré leží na južnom pobreží Anglicka. Náš dvojtýždňový kurz sme absolvovali začiatkom augusta na škole Kings Education. Hlavnou motiváciou kurzu bolo vyskúšať si jazyk v praxi. Keďže nás obe čakala maturita, brali sme to ako skvelú príležitosť zlepšiť jazyk, získať istotu v používaní a zároveň zažiť super zážitky mimo Slovenska. 

Cestovanie do UK bolo veľmi jednoduché a rýchle. Samozrejme, využili sme priamy let zo Slovenska a následne sme sa rozhodli pre cestu vlakom priamo z letiska, ide pohodlnejšie a cenovo dostupnejšie cestovanie v rámci krajiny. Nemusíte sa báť, že by ste sa stratili. Všetko bolo dobre vyznačené, ľudia boli milí a ochotní kedykoľvek vám poradiť. Taktiež Google Maps sa stane zo začiatku Váš najlepší kamarát. Po príchode do Brightonu sme nastúpili na autobus a zaviezli sa na najbližšiu zastávku našej hostiteľskej rodiny, ktorej adresu sme vedeli ešte pred príchodom. Všetko sme mali vopred dohodnuté a cestu sme si vopred naplánovali. 

Obe sme preferovali ubytovanie v rodine pretože sme chceli zažiť domáce prostredie, nehovoriac o cenovej dostupnosti, keďže ubytovanie v rodine je lacnejšia možnosť v porovnaní s ubytovaním v rezidencií. Pani, u ktorej sme bývali, nám poradila, ako sa dostaneme prvý deň do školy a pomohla nám aj vyriešiť lístok na autobus, aby sme nemuseli každý deň platiť za jednorazový lístok. Vďaka tomu nás to vyšlo oveľa lacnejšie, preto odporúčame veľa sa pýtať a rozprávať sa s domácimi. Sú veľmi nápomocní a niet nad dobré vzťahy v zahraničí, kedy potrebujete pomoc.

jazykový kurz v Anglicku

Naše študentky oceňujú najmä prístup učiteľov a skúsenosti, ktoré môžu využívať aj v praxi po návrate z kurzu na Slovensko.

Ako prebieha výučba na jazykovom kurze?

Čo sa týka školy, v prvý deň sme písali test, podľa ktorého nás zaradili do skupín podľa našich jazykových znalostí. Neskôr okolo obeda nasledovala prehliadka mesta. Počas prehliadky nám ukázali miesta, kam sme mohli ísť na kávu, obed a taktiež aj okolie a centrum mesta Brighton. Naše dni v škole začínali o 8:30, školu sme mali od pondelka do piatku približne do 14:00. Mohli sme si navoliť aj iné voľnočasové aktivity, my sme si k rozvrhu ešte pridali hodiny speakingu. Učitelia boli skvelí, iní ako na Slovensku, pretože to boli rodení Angličania. Taktiež vás zahltia aj množstvom materiálov, ktorý vám zostane a môžete z neho čerpať aj doma. Ich hodiny boli zážitkové, a boli sme obklopení aj skvelými spolužiakmi. Taktiež sme mohli porozprávať o svojej krajine a dozvedieť sa zas o iných.

Na konci kurzu sme dostali certifikát, ktorým sa môžeme preukázať dosiahnutím istej úrovne, na ktorej sme počas štúdia pracovali. Okolie mesta bolo krásne, chodili sme behať okolo pláže pri západe Slnka. Mali sme v pláne sa ísť aj kúpať, ale Anglicko zrovna nie je krajina s teplou vodou, ale boli otužilci, ktorí sa do toho pustili. Taktiež sme navštívili neďaleko vzdialený útes The Seven Sisters, ktorým sme boli očarené. Vedľa školy bol veľký park, kde sme chodievali obedovať alebo len tak vychutnávať poobedný voľný čas. 

Z pobytu sme si odniesli nielen isté jazykové zlepšenie, ale spoznali sme nových ľudí, naučili sme sa orientovať v tom veľkom svete a určite sme nabrali aj istotu v tom, že vieme samé a bez problémov cestovať.  Jazykový kurz v Anglicku určite odporúčame všetkým, ktorí a chcú zlepšiť v jazyku, výjsť zo svojej komfortnej zóny a získať zážitky na celý život. 

Poď aj ty na jazykový kurz do zahraničia

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >