Umelecký kurz vo Veľkej Británií ako výborná skúsenosť študentky Simony

Už dlho som túžila navštíviť Anglicko, nielen ako turista. Keď som sa dozvedela, že by bola možnosť stráviť časť leta ako študent na jednej z univerzít v Spojenom kráľovstve, ani chvíľu som neváhala a začala premýšľať, ktorý kurz by bol pre mňa najlepšou voľbou. Keďže som sa vždy zaujímala o umenie a moje konverzačné schopnosti potrebovali zlepšenie, rozhodla som sa pre tri týždne v meste Oxford. Išlo o kurz English plus Art and Design, ktorý bol zameraný na hodinách gramatiky a umenia zároveň.

umelecký kurz vo Veľkej Británií

Simona oceňuje najmä prístup učiteľov, ktorí boli veľmi ústretoví a nemali problém vysvetľovať a odpovedať na akékoľvek otázky.

Kurz poskytoval 48 hodín angličtiny a dodatočné hodiny umenia v ateliéri. Mali sme možnosť pracovať s rôznymi druhmi techník. Ak sa niekto obával, že nemá dostatočné vedomosti alebo skúsenosti, učitelia boli veľmi ústretoví a všetko vysvetlili aj na viackrát. Ja som začala pracovať na svojom komikse a veľmi mi pomohli rady a pohľad nielen učiteľa, ale aj spolužiakov, ktorí boli oveľa skúsenejší ako ja. Tento kurz je vhodný pre ľudí, ktorí sa aktívne zaujímajú o výtvarné umenie a radi objavujú krásy mesta.

Hodiny prebiehali následovne: každý deň sme sa ráno stretli a spoločne pracovali na rôznych článkoch, kde sme si precvičovali čítanie s porozumením, premýšľanie outside of the box. Po obednej prestávke sme sa venovali konverzovaniu a potom sme mali voľno. Každý učiteľ pristupoval ku každému nielen prakticky, ale aj otvorene. Študent sa necítil pod tlakom, ale panovala tam skôr pohodová a produktívna atmosféra, čo ma príjemne prekvapilo, keďže som zvyknutá na viac striktnejšie zostavené hodiny.

Umelecký kurz nielen o umení

Každý týždeň s nami škola Kings Oxford zdieľali program s rôznymi aktivitami od akčnejších ako sú člnkovanie, turistika, pub crawl, diskotéky alebo pokojnejšie, ako prehliadky múzeá, pravé anglické čajové posedenia, kvízy, a posedenia pre starších študentov. Pre mňa osobne najkrajšie bolo plavenie na plti s tímom po rieke. Dostali sme mapu a šiesti sme sa snažili spolu bez učiteľov snažili navigovať našu malú plť.

Umelecký kurz vo Veľkej Británií chváli Simona nielen kvôli jeho kvalite, ale aj priateľstvám, ktoré pretrvávajú dodnes.

Bolo to pre mňa prvýkrát čo som cestovala na vlastnú päsť a žila takpovediac samostatne. Bývala som s jednou anglickou rodinou, ktorá bola veľmi láskavá, bez ich pomoci a podpory by môj pobyt rozhodne nebol ani z polovice taký príjemný, ako sa nakoniec vydaril. Ich pohostinnosť bola aj vtedy, keď som počas pobytu dostala Covid a cítila sa veľmi slabo.

Aby som všetko zhrnula: tento trojtýždňový umelecký kurz vo Veľkej Británií hodnotím na výbornú! Stretla som tam veľa zaujímavých ľudí, s ktorými som ešte stále v kontakte. Vytvorili sme si spolu krásne spomienky a keby som vtedy nešťastne neochorela, bolo by ich o trochu viac. Naučila som sa viac samostatnosti a moje konverzačné schopnosti sa zlepšili, čo bolo moja hlavná priorita s ktorou som sa na tento kurz zapísala. Je to skvelý kurz a rozhodne ho odporúčam študentom, ktorí vždy chceli navštíviť Spojené kráľovstvo a nielen sa zabaviť, ale aj niečo naučiť zo sveta umenia.

Poď aj ty na jazykový kurz do zahraničia

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >