Príprava na IELTS certifikát v letnom Cambridge

Vybrať  si Cambridge ako miesto kde absolvujem môj mesačný pobyt bolo pravdepodobne najlepšie rozhodnutie, ktoré sme spoločne s rodičmi mohli urobiť . Cieľom môjho pobytu bola príprava na IELTS certifikát na škole Stafford House. Krásne historické prostredie doslova na každom kroku mi spríjemňovalo každodennú cestu do školy na bicykli. Ten by mal patriť  k vašej povinnej výbave, ak sa rozhodnete pre toto študentské mesto.

V prvý deň nás učitelia podľa testu a osobného rozhovoru zaradili do optimálnej triedy, tá moja bola špeciálne pre študentov ktorí mali záujem o prípravu na IELTS certifikát. Na konci môjho pobytu som skúšku úspešne absolvovala a získala medzinárodne uznávaný IELTS certifikát na úrovni C1, vďaka ktorému sa teraz dostanem na vysokú školu do zahraničia. Školský harmonogram je v Anglicku o niečo dlhší ako u nás. Z mojej rezidencie sme odchádzali so spolužiakmi okolo 8 a posledná hodina nám končila 16:30. Výhodou našej školy Stafford House bola lokalita priamo v centre mesta Cambridge. Všetko bolo blízko a nepotrebovali sme využívať mestskú dopravu.

Taktiež sme po vyučovaní mali na výber zo širokej ponuky aktivít, ako návšteva Kings College, Fitzwilliam múzea alebo hranie hier v parku či prechádzka do malebného Granchesteru. Jednoducho, bolo nemožné sa tu nudiť. Rovnako som si vážila prístup učiteľov, ktorí boli vždy ochotní pomôcť nám nielen v preberaných učivách ale celkovo sa zaujímali o to, ako sme spokojní s priebehom hodiny. Naša príprava na IELTS certifikát bola veľmi intenzívna. Vždy na začiatku týždňa sme absolvovali test, ktorý ukazoval aký progres sme už urobili a mohli sme si vybrať na aké učivo sa chceme zamerať, prípadne o akých témach chceme diskutovať v nadchádzajúcom týždni.

Pred odletom som bola presvedčená, že mesiac v zahraničí bude hŕba času, ale ani sama neviem ako mi uletel. Spoznala som množstvo zaujímavých ľudí zo všetkých kútov sveta. Môj pobyt mi nerozšíril len moje poznatky v angličtine ale aj v rôznych kultúrach, ochutnala som rôzne tradičné jedlá, zamilovala som si ich zvyky a vytvorila priateľstvá, o ktorých som presvedčená, že pretrvajú do konca života.

Alica Detková

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >