Na kurz do Cambridge som sa naozaj tešila…

Vďaka súťaži, ktorú organizovala Cambridge Study, som dostala možnosť ísť na týždenný intenzívny jazykový kurz do Cambridge s prípravou na certifikát IELTS . Ako to celé bolo?

Cesta prebehla bez problémov, let aj vlak. Hneď ako som prišla do rodiny, vedela som, že sú to milí ľudia a nemýlila som sa. Mala som svoju vlastnú izbu a s rodinou sa vždy dalo dohodnúť bez problémov, pokiaľ som niečo potrebovala.

No a čo sa týka školy? Po tom, ako som našla školu, s mapou v ruke ako pravý turista, som bola privítaná veľmi rodinnou atmosférou. Určite to bolo niečo, na čo nie som zvyknutá zo školy doma. Ten prístup učiteľov sa nedá ani porovnávať, jednoducho niečo úžasné. Keďže v triede môže byť maximálne cca 13 žiakov, môžete si byť istí, že učiteľ vám jeho pozornosť určite bude venovať. Tam som sa do tej školy som sa naozaj tešila, pretože som vedela, že sa naučím niečo, čo v živote budem potrebovať. Totiž študenti sa učia veci, ktoré sú fakt potrebné. Všetko čo som sa tam naučila, som už minimálne raz použila, buď v reálnej komunikácii, alebo niekde inde. No záverečná bodka je tá rodinná atmosféra, ktorá saje z každej triedy. Študenti spolu s učiteľmi sú ako jedna veľká rodina, ktorú som mala tú česť spoznať. Jazyková škola Stafford House je účastným príkladom kvalitnej školy, kde som stretla nespočetne veľké množstvo super komunikatívnych ľudí z rôznych kútov sveta.

Ani neviem ako rýchlo ten týždeň ubehol. Môžem povedať, že som sa nezastavila ani na chvíľku a snažila som sa využiť všetko, čo mi Cambridge a taktiež Stafford House dokázali ponúknuť. Za ten týždeň intenzívneho jazykového kurzu sa toho na mňa veľa nalepilo, pretože systém vyučovania je úplne rozdielny. Každé poobedie sme mali iné aktivity, takže od prehliadky mesta, cez bowling, až po divadlo v Londýne, stále som mala nabitý program. Dokonca som zažila aj  čo to z nočného života (každý jeden študent v Cambridge vie, čo to je Ballare 🙂 už to viem aj ja). A ten najdôležitejší rozdiel, že sa učíte jazyk v krajne, kde sa týmto jazykom aj komunikuje. To znamená, že angličtinu používate 24 hodín denne, nie len na hodine.

Odporúčam podobný pobyt všetkým! Síce som tam bola len na jeden týždeň, no môžem povedať, že už rozmýšľam nad spôsobmi, ako sa tam vrátiť späť. Stretla som rôznych ľudí z každého kúta sveta. Niektorí z nich sa prišli naučiť jazyk úplne od základov, niektorí si ho zase prišli len zdokonaliť. Takže určite by som si nerobila obavy z toho, ak niekto uvažuje nad takýmto pobytom, no bojí sa, že to nezvládne. Profesionálny prístup personálu školy sa nie nadarmo volá profesionálny. Jeden týždeň pre mňa stačil, aby som už za tak krátke obdobie spozorovala prvé zlepšenia. Tak si len predstavte, čo taký pobyt naozaj dokáže. 🙂

Som naozaj vďačná Cambridge Study, že mi bola daná táto možnosť. Ďakujem! 🙂

Laura

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >