Bringing British Culture to Life – kurz pre učiteľov v Cambridge

V termíne od 16. do 29.7.2017 sme sa zúčastnili vzdelávacieho kurzu v rámci projektu Erasmus+. Absolvovali sme pobyt v Bell Teacher Campus na Homerton College v Cambridge. Vybrali sme si kurz s názvom “Bringing British Culture to Life”. Po úvodnom ceremoniáli sa všetci účastníci spolu z 23 krajín rozdelili do príslušných kurzov.  Našou lektorkou bola p. Lis Harrison. Počas lekcií s ňou sme sa venovali rôznym témam:

Kráľovská rodina, politický systém UK, jazykové odlišnosti niektorých skupín obyvateľstva, britské vzdelávanie, médiá, špecifiká britského humoru, rodinný život, kultúra mládeže a multikultúrna Británia, umenie vrátane návštevy niektorých múzeí v Cambridge. Lekcie s pani Lis boli veľmi podnetné, nápadité a zaujímavé. Ponúkla nám množstvo pracovného materiálu a informácií počas prehliadok mesta. Cez víkend boli záujemcom ponúknuté fakultatívne výlety do Londýna a Ely so starobylou katedrálu – čo sme samozrejme využili. Nenechali sme si ujsť ani tradičnú plavbu na pramici po rieke Cam s výkladom o historických objektoch – “PUNTING”. Po absolvovaní hlavného kurzu v dopoludňajších hodinách sme popoludní mali možnosť výberu z rôznych workshopov napr.: Kreativita a motivácia s charizmatickým Chazom Pugliesem, ktorý nám poskytol množstvo skvelých tipov ako udržať pozornosť a rozvíjať tvorivosť žiakov.

Veľkou výhodou bolo, že každý študent mal možnosť ubytovania v jednolôžkovej izbe s Wifi. Strava bola veľmi pestrá s možnosťou výberu zo širokého a chutného menu. Personál bol veľmi milý a ústretový.

Vďaka tomuto pobytu sme spoznali množstvo zaujímavých ľudí, zlepšili sme si jazykové zručnosti, nadviazali priateľské kontakty, získali sme množstvo informácií z histórie, kultúry a života v Británii a rôznych tipov, ktoré sú významným prínosom pre našu prácu.

Aj večerný program bol veľmi pestrý a zaujímavý – účastníci kurzov si mohli vybrať zo širokej ponuky tematicky zameraných posedení pri živej hudbe, sledovaní filmu alebo divadelného predstavenia, vedomostnom kvíze a pod. v Buttery Bare.

V neposlednom rade vyjadrujeme vďaku p. Jurajovi Smolkovi, ktorý nám bol veľmi nápomocný pri celej realizácii a zabezpečení nášho pobytu a projektu.

Mgr. Soňa Forgáčová a Mgr. Elvíra Žilková

Prinášame vám skúsenosti, zážitky a hodnotenie študentov, ktorí sa rozhodli pre štúdijný pobyt v zahraničí.

Viac o mne >